Keld Rasmussen 90 år

Den 19. juli fylder Keld Rasmussen 90 år, og det er ganske vist, selvom det er nærliggende at tænke på Osvald Helmuth’s sang ”Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det”, og sådan stod der også både da Keld fyldte 75 år og 80 år, for tilsyneladende går årene sporløst hen over Keld..

Keld er jæger og jagthundemand til fingerspidserne, og i Dansk Ruhår Klub kan vi kun være taknemmelige over, at kærligheden faldt på Ruhåret Hønsehund, idet Keld i 25 år fra 1989 har stået som garant for, at DRK’s efterårsvinderklasse kunne afvikles på nogle af de bedste terræner, der kan fremskaffes. Medlemmerne viste da også ved deres store interesse for prøven, hvor meget de værdsatte dette arbejde, som i virkeligheden var meget større, end de fleste forestiller sig, idet der forud gik pasning af mange fasaner og agerhøns, så terrænerne var sikret en god fuglebestand til både prøver og jagt. Keld og Bodil har foretaget spændende og lange rejser til udlandet bl.a. til New Zealand, hvor Keld kort tid inden sin 80 års fødselsdag skød en god kronhjort.

Keld har også ydet en stor indsats på det organisatoriske plan, hvor arbejdet blev lagt i Dansk Jagtforening. Her blev det til otte år i hovedbestyrelsen samt medlem af og senere mangeårig formand for DJU’s dommerudvalg. Keld har desuden i mange år været en meget kompetent både schweiss- og markprøvedommer, som altid satte hundens jagtlige egenskaber højt i sin bedømmelse.

I 1993 modtog Keld HI-nålen i sølv som Dansk Ruhår Klub’s påskønnelse af den store indsats for jagthunde i almindelighed og Ruhåret Hønsehund i særdeleshed. I Dansk Ruhår Klubs jubilæumsår 2003 blev Keld udnævnt til æresmedlem af klubben, og hvor kunne det ske bedre end ved festmiddagen i forbindelse med DRK’s efterårsvinderklasseprøve.

For kort tid siden har Keld anskaffet sig en ruhårshvalp, så det er ikke en 90-årig, der læner sig tilbage og hviler på laurbærrene, tværtimod fortsætter Keld med at leve ”et muntert, virksomt, aktivt liv på jord” sammen med Bodil.

Dansk Ruhår Klub ønsker dig hjertelig tillykke med den runde dag og benytter også lejligheden til endnu engang at takke dig for din mangeårige indsats for Ruhåret Hønsehund. Samtidig vil vi også ønske dig held og lykke med din nye ruhår.

Flemming Thune-Stephensen
Dansk Ruhår Klub